T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Halil İnalcık Anadolu Lisesi

VELİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

ETİMESGUT HALİL İNALCIK ANADOLU LİSESİ

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

Sayın Velilerimiz, öğrencilerimizin kişisel güvenliği, okul güvenliği ve sağlıklı bir ortamda başarı odaklı eğitim ve öğretim almaları adına uymaları gereken kurallar aşağıda belirtilmiştir.

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine Göre;

1. Okula zamanında gelinir. İlk 10 dakika da ilgili müdür yardımcısı mazereti uygun görürse geç kağıdı verir, ders öğretmeninden izin alınarak sınıfa girilir. Devam –devamsızlık; özürlü 20 gün, özürsüz 10 gün devamsızlık yapan öğrenci sınıfta kalır.

Öğrenciler, ders zili çaldığında, hazırlıklarını tamamlamış olarak dersliklerine girerler ve sınıf oturma planına göre sıralarına oturur öğretmenlerini beklerler. Derslik düzenini ve dersin akışını bozmadan dersi dinler, söz alarak konuşur, izin almadan yerlerinden kalkmazlar. Derste hiçbir şey yiyemez ve içemezler. Sınıflarını temiz tutarlar.

 Boş derslerde sınıf başkanı idareye bilgi verir onun dışında hiçbir öğrenci sınıf dışına çıkamaz. Sınıf nöbetçileri, nöbetçi oldukları gün teneffüs ve öğle tatilinde sınıfta olurlar.

2. Öğrenciler okulun belirlemiş olduğu kıyafetleri giymek ve kılık kıyafet kurallarına uymak zorundadırlar. Öğrenciler takı ve aksesuar takamaz, saçlarını boyatamaz, oje süremez ve makyaj yapamazlar. Beden eğitimi derslerinin bitiminde spor kıyafeti soyunma odalarında çıkarılır, dersliklere okul kıyafeti ile gelinir.

3. Öğrenciler okul içinde cep telefonu kullanamazlar. Kullanmaları durumunda telefonları okul idaresi tarafından sadece velisine teslim edilmek üzere alınır.

4. Öğrenciler sınav için sınav saatinden önce sınıflarında, sınav düzeninde hazır bulunur ve sınav kurallarına uyarlar. Raporlu ya da izinli olduğu için sınava giremeyen öğrenciler telafi sınavı için belirtilen gün, saat ve yerde bulunmak zorundadırlar.

5. Öğrenciler okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında okul kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

6. Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi dersliği için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı'nı yüksek sesle doğru şekilde söylemek zorundadır.

7. Okul ve çevresi temiz tutulur, doğa korunur. Öğrenciler okula ait malzeme ve diğer okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler. Zarar verenler zararı karşılamak zorundadır.

8. Ulaşımını servisle yapan öğrenciler servis kurallarına uyarlar.

9.  Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanmazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunamazlar, kavga etmezler, birbirlerine ve öğretmenlerine saygı çerçevesi içinde hitap ederler.

 

HALİL İNALCIK ANADOLU LİSESİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.09.2022 - Güncelleme: 15.08.2023 14:03 - Görüntülenme: 2458
Kaynak: www.meb.gov.tr
  Beğen | 2  kişi beğendi