ANKARA / ETİMESGUT - Halil İnalcık Anadolu Lisesi

Mrt

Anadolu'da yaşamış medeniyetleri ve farklı kültürleri yerinde incelemek, farkındalık oluşturmak amacıyla Halil İnalcık Anadolu Lisesi olarak 15.03.2022 tarihinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdik. 16 öğrencimizle gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette pek çok kültüre  ev sahipliği yapan Anadolu'nun ve özellikle Ankara' nin tarihi dokusunu yakından görmelerine imkan sağladık. Müze ziyareti sırasında ilgilerini çeken eserlerin karşısında çizim yapan öğrencilerimiz oldukça keyifli anlar geçirerek tarihi eserleri daha yakından tanımalarına, bir nevi geçmişe yolculuk yapmalarına vesile olduk.

Müze ziyareti etkinliğimize katkılarından dolayı başta okul idaremize, okul müdür yardımcımız Ayşe Özbaşı' ya, Görsel Sanatlar öğretmenlerimiz Zülal Emel Özüm ve Serap Bayındır' a teşekkür ederiz.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Çanakkale Zaferi Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz.

Mrt

The Big Tour isimli eTwinning projemiz sayesinde öğrencilerimiz İspanya, İtalya ve Slovakya'daki ortak okulların öğrencileri ile tanışmanın heyecanını yaşadılar. Hem kendilerini hem de kültürlerini İngilizce olarak tanıtarak muazzam bir deneyim yaşadılar.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftasında ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan "Tahliye Tatbikatı" ektinliğini AFAD koordinesinde Afet Hazırlık Kulübü Danışman öğretmenlerimizin öncülüğünde 4 Mart 2022 tarihinde 1509 öğrenci ve 59 personelin katılımıyla gerçekleştirdik.

Bu etkinliğin doğru bir biçimde uygulanabilmesi için canla başla çalışan, okulumuzda farkındalık yaratabilmek ve öğrencilerimizin bilgilenmesi için tüm okul koridorlarımıza asılmak üzere AFAD'dan bize broşür temin eden, tahliye esnasında karmaşa yaşanmaması için sınıf tahliye planlarını ve yapılacaklarla ilgili tüm düzenlemeleri eksiksiz bir biçimde yerine getiren Afet Hazırlık Kulübü danışman öğretmenlerimiz Çiğdem AKMAN'a ve Segah ÖZKAYA'ya Halil İnalcık Anadolu Lisesi olarak teşekkür ederiz.

Şbt

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Karete Dalında okulumuzu temsil eden öğrencilerimizden

10-K  Arda Koç

10-P  Mustafa Akgül

10-O Oğulcan Özer

Ankara il müsabakalarında dereceye girerek 12-13 Şubat 2022 tarihinde Elazığ ilinde düzenlenen Gençler A Grubu yarışmalarında kendi kategorilerinde Grup 3.'sü olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmışlardır.

Öğrencilerimizi tebrik eder Türkiye Şampiyonasında başarılar dileriz.

Ara

Okulumuzda Demokrasi ve İnsan Haklari Kulübü öğrencilerimizin düzenlediği İnsan Haklari  Afiş yarışmasında kazananlar belli oldu. Dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini okul müdürümüz Ahmet Gültekin Aydoğan verdi.

Ara

Biyoloji Kulübü etkinliği kapsamında tüm sınıflarımızın katkılarıyla hazırlanan Biyoloji Sergisinin açılışını gerçekleştirdik.

Kas

Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça, bir milletin asla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamış olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, onun silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı, rahmet anıyoruz.

Tem

Bugün ilk telafide bende varım etkinliğimizi yaptık. Emriye hanıma ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Türk ve Dünya tarihinde çağ açan ve çağ kapatan dönüm noktası olan İstanbul'un fethinin 568. yılını gururla ve iftiharla kutluyoruz.